torstai 19. toukokuuta 2011

Suomen, Israelin ja Jerusalemin liput, Juudan leijona ja Suomen vaakunaleijona





































































Lisää pohdintaa Suomen vaakunaleijonasta ja vaakunaleijonan historiaa täällä:


Suomen vaakuna

6 kommenttia:

  1. Mielinkiintoisia historiallisia asioita ovatkin nämä Israelin, Suomen ja Brittein ym. leijona-taustat..

    Ulkomaillakin on paljon tutkittu, lähinnä Brittien taustoja. Ehkä olet tietoinen sivustosta Brit Am..
    Muitakin löytyy paljon toki, ja mitä mielikuvituksellisempia asioita/taustoja ja varmaan myös totuuksiakin, tai ainakin meitä suomalaisia kiinnostavia tutkimuksia sekä löytöjä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tirtsa sivustolinkistä, ei ole tuttu ennestään ja en ole tähän asiaan aiemminkaan juuri perehtynyt, mutta kiinnostus heräsi näiden muutaman aiheeseen liittyvän lainaamani ja postaamani artikkelin myötä. Kiinnostava tämä Englanti/Irlanti-konteksti myös. Vaakunan ruusukkeetkin olivat lähtöisin Englannissa ja Irlannissa vaikuttaneelta Tudorsuvulta.

    Itse olen aina kokenut Englannin ja Irlannin kiinnostavaksi,jotenkin läheiseksikin maiksi ja nuorempana tuli reilattua molemmissa, kiva olisi käydä vielä uudestaan. Lisäksi isoisäni äiti Amanda Hägerström periytyi yhdestä Suomessa vaikuttaneesta aatelissuvusta (Hagelberg-sukuhaara ja siitä yhteys Jägerhorn-sukuun) joten varmaan siitäkin tämä orastava kiinnostus kaikkia näitä vaakunahommeleita kohtaan.

    VastaaPoista
  3. Suomalaiset ovat puhtain osa simeonilaisten jälkeläisistä, jotka elivät pisimpään Israelin jakamisen jälkeen Juudan heimon keskuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko totta edellinen Anonyymin tieto. Haluaisin tietää lisää.

      Poista

  4. Täällä ainakin lisää tietoa kadonneista heimoista ja suomalaisten ja juutalaisten välisistä yhtäläisyyksistä (mm. yhteiset perintötekijät) ja paljon linkkejä.

    http://www.fkf.net/Kadonneet/

    Minulle oli ihan uutta sekin, että 700-800-luvulla perustetun kasaarien valtakunnan virallinen uskonto oli juutalaisuus.

    VastaaPoista
  5. Pidän suomalaisia Simeonilaiseten jälkeläisinä, mutta tama on nyt vain oma hajanaisten faktojen pohjalta luotu olettamukseni?

    VastaaPoista